Obilježen Svjetski dan muzike | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Obilježen Svjetski dan muzike

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:22.06.2018.

Trebinjska turistička organizacija sinoć je u amfiteatru Hercegovačke Gračanice organizovala koncert povodom Svjetskog dana muzike, gdje je nastupio sastav “Eudiates trio” iz Istočnog Sarajeva, kome se odnedavno priključio i perkusionista Dario Kos, a izveli su poznate tango i filmske kompozicije i na taj način proslavili ovaj praznik.

„Eudiates trio“ čine Vanja Danilović-harmonika, Sara Mičić-klavir i Nikolina Čolović-violina i zajedno sa Dariom Kosom na udaraljkama predstavili su se zvucima harmonike, violine i klavira pojačanih ritmom udaraljki.

Vanja Danilović jedna od tri članice sastava „Eudiates trio“, kaže da je ovo njihov prvi cjelovečernji koncert u Trebinju.

„Na našem repertoaru našle su se u prvom bloku tango numere, poznatog argentinskog kompozitora Astora Pijacole, a u drugom dijelu, zajedno sa perkusionistom Dariom Kosom, tu je muzika iz najpoznatijih filmskih ostvarenja“ kaže Vanja Danilović.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: