U Gacku otvorena izložba 'Maske' vajarke Biljane Grubač | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Gacku otvorena izložba 'Maske' vajarke Biljane Grubač

Izvor: Radio Gacko | Datum:29.06.2018.

U organizaciji JU „Kulturno sportski centar“ sinoć je u Gacku upriličena izložba radova pod nazivom „Maske“, vajarke Biljane Grubač iz Trebinja.

Vajarstvo je majka svih umjetnosti. Ona je jedno laskanje tijelu, prvenstveno jer je takvo i kroz istoriju umjenosti plasirano.Ovo što mi večeras imamo na zidovima je treća dimenzija naše duše, našeg duha, viđena njenim trećim okom i treba da probudi inerakciju u nama samima da i mi postavimo pitanje šta je ono što mi jesmo kada naše maske padnu“, rekla je stručni saradnik za umjetnost u Kulturno sportskom centru, akademska slikarka, Jelena Glogovac Savić otvarajući izložbu.

Ovdje se radi o realnim potretima meni dragih ali i intresantnih ljudi, čije su životne priče i posvećenost bile inspiracija da ih ovjekovječim kroz ovu vajarsku priču", rekla je sinoć autorka iložbe Biljana Grubač.

Radovi su reljefnog ali i kolažnog tipa, nikad ne prelaze u slikarsku formu, već se odražava vajarsko-slikarska dominacija.

Izložbu Biljane Grubač podržali su sinoć ljubitelji umjetnosti iz našeg grada, brojne kolege, ali i učenici Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“ gdje je zaposlena kao profesor likovne kulture od 2015 godine.

Biljana Grubač je akademski vajar. Do sada imala dvije samostalne izložbe, 2012. i 2013. godine u Banja Luci, kao i osam kolektivnih izložbi u Trebinju i Beogradu.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: