Nova knjiga prozaiste Šćepana Aleksića: SUDBINE, NADE I ŽELJE HERCEGOVAČKIH ISELJENIKA | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nova knjiga prozaiste Šćepana Aleksića: SUDBINE, NADE I ŽELJE HERCEGOVAČKIH ISELJENIKA

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.07.2018.

U izdanju Izdavačke kuće „Kuća poezije“ Banjaluka iz štampe je ovih dana izašla nova, deveta knjiga prozaiste Šćepana Aleksića iz Bileće, zbirka pripovijedaka pod nazivom „Hercegovački nokaut“.

Knjigu čini 12 pripovijedaka, sa prologom, u kojima Aleksić, u prepoznatljivom duhovitom stilu, prožetim hercegovačkim humorom, donosi priče o hercegovačkim iseljenicima, koji su se širom svijeta naselili.

„Ovu knjigu bi prvenstveno trebalo da pročitaju oni koji su se odselili iz Hercegovine širom svijeta i njihovi potomci, ali će ona, nadam se, biti zanimljiva i svim ostalim koji vole ovu vrstu literature, prvenstveno Hercegovcima. Priče iz knjige vezane su za cijelo područje istočne Hercegovine, od Čemerna do Trebinjske šume i Popovog polja, a u njima sam literarno obradio sudbine, nade i želje hercegovačkih iseljenika, po onoj dobro poznatoj izreci – Hercegovina cijeli svijet naseli, a sebe ne raseli“, kaže Aleksić za Radio Trebinje.

Knjiga je, dodaje, napisana prije skoro tri godine, ali nije ranije objavljena zbog finansijskih poteškoća oko njenog štampanja.

Likovno rješenje naslovne strane knjige autor je povjerio talentovanom sinu Jovanu, višestruko nagrađivanom studentu završne godine Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Zbirka pripovijedaka „Hercegovački nokaut“ u Trebinju se može kupiti u knjižarama „Sveti Danilo Humski“ i „Grafopres“, kao i kod uličnog prodavača knjiga.

Šćepan Aleksić do sada je izdao zbirke pripovijedaka: „Naboj“, „Račvasti jezik“, Ime i prezime ( u dva izdanja), „Papirna maramica“ i „Pisma za sve adrese“, romane „Turski drum“ i „Prst poprijeko od srca“, a za štampu je priredio knjigu „Hercegovački hajduk Stanko Sočivica“.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: