Zajednički koncert ansambala 'Oplenac' Adelaide i GKUD 'Alat' Trebinje u dvorištu Muzeja Hercegovine Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Zajednički koncert ansambala 'Oplenac' Adelaide i GKUD 'Alat' Trebinje u dvorištu Muzeja Hercegovine Trebinje

Izvor: Herceg TV | Foto: Muzej Hercegovine Trebinje | Datum:19.07.2018.

Zajednički koncert ansambala „Oplenac“ Adelaide (Južna Australija) i GKUD „Alat“ Trebinje (Republika Srpska), održaće se večeras na platou ispred Muzeja Hercegovine Trebinje.

Folklorna grupa "Oplenac" nastala je 1973. godine u Adelaidu u Južnoj Australiji. Njegovanjem narodne igre, brojne generacije izvođača, koje su prošle kroz ovu folklornu grupu, njegovale su i održavale srpsku tradiciju i dio srpske istorije u udaljenoj Australiji.

Gostovanje „Oplenca“ na platou ispred Muzeja Hercegovine Trebinje, dio je turneje, tokom koje njegovi igrači nastupaju u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj (BiH).

Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Alat“ Trebinje osnovano je 1956. godine. Danas broji više od 400 članova, angažovnih u sekcijama folklora, narodnog orkestra i dvije izvorne grupe. Brojnim koreografijama „Alatničari“ čuvaju tradiciju, običaje i narodne igre Hercegovine, ali i drugih regija bivše Jugoslavije. GKUD „Alat“, kao i prošle godine, organizator je cjelovečernjeg folklornog koncerta.

Početak koncerta je u 20 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: