KUSTURICA: Snimiću film o Asanžu, već smo kontaktirali, obojica se radujemo saradnji | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

KUSTURICA: Snimiću film o Asanžu, već smo kontaktirali, obojica se radujemo saradnji

Izvor: Iskra | Foto: globalbioethics.org | Datum:06.07.2015.

Foto:  globalbioethics.org

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica potvrdio je u izjavi za „Iskru“ da će snimiti dokumentarni film o najpoznatijem svetskom azilantu Džulijanu Asanžu!

– Već smo kontaktirali, ići ću kod njega u ambasadu Ekdvadora u Londonu, i, i jedan i drugi radujemo se budućoj saradnji i radu na filmu – kaže Kusturica.

Dnevni list „Informer“ ranije je objavio da će Kusturica snimiti dokumentarni film o najpoznatijem svetskom azilantu koji će, kao i intervju sa Asanžomm, biti emitovan na RTS- najverovatnije sledeće zime.

– Kusta već neko vreme želi da uradi priču o Džulijanu i njegovom sajtu „Vikiliks“ koji je izazvao globalnu pometnju objavljivanjem tajnih dokumenata američke administracije. On ga doživljava kao modernog Robina Huda, hrabrog čoveka koji je raskrinkao brojne diplomate i državnike širom sveta – naveo je izvor ovog dnevnog lista.

List prenosi da će Kusturica prvo snimiti veći deo filma a onda će posetiti Asanža u Londonu i zabeležiti kako izgleda njegov život u ambasadi u kojoj je dobio azil, i koju ne može da napusti kako ne bi bio uhapšen i izrčen Švedskoj.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: