Šta je ISPOD POVRŠINE ljudske psihe – u traganju ansambla iz Hrvatske | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Šta je ISPOD POVRŠINE ljudske psihe – u traganju ansambla iz Hrvatske

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Jovan Vidaković | Datum:27.07.2018.

Pretposljednje večeri Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupio je ansambl „Kaotis teatralis“ Ludens teatra iz Koprivnice, predstavom „Ispod površine“, najboljim ostvarenjem 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Kolektivni autorski rad grupe koju čini 18 mladih glumaca, pod rediteljskim vođstvom Karla Kučande, kroz pozorište kao terapiju, preispituje fenomene ispod površine ljudske psihe u kontekstu sociopatoloških pojava, otvorenih pitanja i izazova savremenog društva.

Za protagonistu večeri žiri publike izabrao je glumicu ansambla iz Koprivnice Petru Lozo.

Trebinjska glumica Marija Đajić prethodno je, u okviru pratećeg programa festivala, na platou ispred nekadašnjeg ljetnog kina u Starom gradu izvela monodramu „Hasanaginica“, rađenu po tekstovima Milana Ogrizovića, Ljubomira Simovića i Alekse Šantića.

Smotra završava večeras nastupom domaćina – Gradskog pozorišta Trebinje, koje će se festivalskoj publici predstaviti ostvarenjem „Sluge“, po tekstu Žana Ženea, a u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

Početak je u 20:30, a ulaz slobodan.

Prije dodjele festivalskih nagrada i svečanog zatvaranja – posjetioci će imaće priliku da pogledaju izložbu fotografija nastalih na predstavama 61. Festivala festivala, a čiji su autori članovi trebinjskog Foto kino kluba.

Otvaranje izložbe „Festival u objektivu“ zakazano je za 23 časa, a prateći program od 23:30 rezervisan je za monodramu „Bog te mazo“, rađenu po motivima Branka Ćopića, a u izvođenju glumca Šabačkog pozorišta Zorana Karajića.

Izvršni producenti festivala su Centar za informisanje i obrazovanje, Kulturni centar i Muzej Hercegovine, a pokrovitelj Grad Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: