Trebinjski glumci na 'Sarajevo film festivalu' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjski glumci na 'Sarajevo film festivalu'

Izvor: radio trebinje | Datum:13.08.2018.

Na „Sarajevo film festivalu“ večeras će biti prikazan film „Granice kiše“.

Ostvarenja je priča o ljubavi i nadi, a radnja je smještena u danas napuštena sela na granici Crne Gore i Hercegovine, u blizini granice sa Hrvatskom.

Glavna junakinja Jagoda stiže iz grada da posjeti rodbinu i sprema ispite, a njeno prisustvo donosi promjene i nadu svima koje sretne, razotkrivajući sve naše svakodnevne strahove, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem.

Glavne uloge tumače mladi glumci poput nikšićanke Kristine Stevović, Vahidina Prelića iz Užica i Roberta Budaka iz Zagreba, a glumačku ekipu čine i trebinjski glumci Stanislava Adžović, Momo Brkić, Aleksandar Radulović i Željko Milošević, te po prvi put na filmu dječaci iz Trebinja – Neđeljko Milović i Ognjen Vujović.

Proizvodnja filma počela je još 2008. godine kada je film osvojio prvu nagradu za projekat u razvoju u okviru CineLink programa baš na „Sarajevo film festivalu“.

Film je potom osvojio sredstva i na prvom javnom konkursu za kinematografiju Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, te kasnije i Ministarstva kulture Crne Gore i Filmskog centra Srbije.

Snimanje je počelo u ljeto 2011. ali je usljed čestih produkcijskih problema u regionu moralo da se prekine.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: