'Ljetna škola solo pjevanja' najava za novi odsjek u Muzičkoj školi Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

'Ljetna škola solo pjevanja' najava za novi odsjek u Muzičkoj školi Trebinje

Izvor: herceg tv | Foto: herceg tv | Datum:16.08.2018.

Muzička škola Trebinje i Udruženje građana za njegovanje klasične muzike "Koral" organizuju Ljetnu školu za solo pjevanje i klavir koja je počela danas i trajaće do 25. avgusta.

Drugu godinu za redom u muzičkoj školi provodi se ovaj projekat koji je najava za predstojeći upis na novi odsjek solo pjevanja. Polaznici ljetnje škole, njih 15, pored solo pjevanja, imaće časove glume i klavira, a veče prije završetka škole biće održan i završni koncert.

"Prošle godine, Ljetna škola je bila pilot projekat u okviru koje smo imali tri studenta i tri profesora iz Rusije, nekoliko studenata iz Republike Srpske kao i učenike Muzičke škole Trebinje", kaže Dušanka Babić, direktor Muzičke škole Trebinje i dodaje da je ove godine u Trebinje stiglo 10 gostujućih učenika i studenata iz Rusije, iz Moskve i Jekaterinburga.

"Pored učenika i studenata, ove godine Ljetnu školu posjetiće i  3 profesora učenika i studenata iz Rusije, kao i roditelji. Ljetna škola i ove godine biće u duhu ruske muzike", kaže Babićeva. 

Predavači Ljetne škole su Klaudija Krkotić za solo pjevanje, Viktor Rjabcikov za klavir i korepeticiju, dok je za glumu Ljubo Božović.
Ljetna škola traje od 16. do 25. avgusta, a završni koncert održaće se 24. avgusta u Muzeju Hercegovine, sa početkom u 20:30 časova.

Opširnije u "Vijestima", koje su na programu Herceg Televizije od 16 časova i 30 minuta.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: