Okončana manifestacija 'Karavan časti' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Okončana manifestacija 'Karavan časti'

Izvor: Radio Gacko | Foto: Radio Gacko | Datum:17.08.2018.

Zatvarnjem izložbe pod nazivom” Albumi sjećanja na naše pretke iz Prvog svjetskog rata” u sali Parohijskog doma sinoć je okončana višednevna kulturna manifestacija Karavan časti – Solunci govore potomci pamte. Organizatori ove kulturne manifestacije koja je imala za cilj da obilježi stotinu godina od golgote I vaskrsenja srpskog naroda , su opština Gacko i novosnovana umjetnost Kulturix na čijem je čelu naš mladi glumac Srđa Bjelogrlić.

Profesor istorije Milan Nikčević je naglasio je da smo projektom “Solunci govore potomci pamte” uspjeli vratiti svijest i duh srpskog borca, Gačana dobrovoljaca koji su dali ogroman doprinos pobjedi srpskog oružja u Prvom svjetskom ratu. Izrazio je nadu da će Gacko u skorijoj budućnosti imati stalnu muzejsku postavku.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice svima koji su pomogli da se oživi duh i djelo naših slavnih predaka i da se ispriča priča o ljudima i njihovim velikim djelima.

Zahvalnice je uručio glumac i idejni tvorac Kulturixa Srđa Bjelogrlić. Recimo da su pored Opštine projekat pomogli Rudnik i Termolektrana Gacko, Termograding Gacko, Jugoprevoz Gacko, Radio Gacko, Kulturno sportski centar Gacko, Opštinska boračka organizacija, privatni preduzetnici i ugostitelji i drugi… Posebna zahvalnost je upućena porodici Tepavčević koja je dozvolila da se najveće priznanje Karađorđeva zvijezda nađe na ovoj postavci. To je prvi put da je je ovo priznanje napustilo kuću Tepavčevića – podvukao je Bjelogrlić.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: