Bileća: Sutra u Domu kulture predstava Ivana Bekjareva 'Smeh, samo smeh' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: Sutra u Domu kulture predstava Ivana Bekjareva 'Smeh, samo smeh'

Izvor: Radio Bileća | Datum:21.08.2018.

U Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći sutra, 22. avgusta, sa početkom u 20 časova, srbijanski glumac Ivan Bekjarev odigraće monodramu "Smeh, samo smeh".

Najveći dio predstave Ivana Bekjareva „Smeh, samo smeh“ čine najduhovitiji tekstovi naših najboljih književnika, novinara i humorista, kao što su Dušan Radović, Milovan Vitezović, Ljubivoje Ršumović, Brana Cvetković, Jovan Hadžikostić i drugi, ali i pozorišni monolozi i drama i komedija V. Šekspira, R. Harvuda, B. Nušića, V. Stevanovića, M. Dimića itd. Poseban segment predstave je izbor najljepših stihova F.G. Lorke, M. Bišipa, M. Rakića, A. Šantića, a sve to začinjeno je izborom najreprezentativnijih bisera narodnog stvaralaštva sačuvanih zahvaljujući Vuku Karadžiću.
Beogradska „Politika“ za ovu predstavu napisala je „Zamišljena kao show predstava „Smeh, samo smeh“ spremna je na improvizaciju, na trenutne odgovore zahtevima gledalaca, na promenu intenziteta i ritma. Ova njena oslobođenost od čvrstih teatarskih principa obezbeđuje izvođaču, Ivanu Bekjarevu estradnu sigurnost u komunikaciji sa gledaocima. Bekjarev ume odmah da odreaguje, zna da dozira količinu dosetki, da izazove smeh i zadovoljstvo. Istovremeno on demonstrira suverenu tehniku kojom kontroliše tok predstave i njenu stilsku koherentnost.”
Sličnih napisa bilo je i poslije veoma uspješnih gostovanja u Australiji, Americi, Londonu, Cirihu i ostalim krajevima Evrope i svijeta, gdje je ova predstava izvođena.
Ivan Bekjarev je poznat ljubiteljima filma po ulogama u serijama "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago" i drugim ostvarenjima.

Ulaz je slobodan.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: