Trebinje- Priznati srpski glumci na festivalu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje- Priznati srpski glumci na festivalu

Izvor: SRNA | Datum:10.07.2015.
Festival evropskog i mediteranskog filma, koji će treći put biti održan u Trebinju od 3. do 9. avgusta, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, okupiće najpoznatija imena srpskog glumišta.

Trebinje - platani - Selektor festivala Peđa Milojević rekao je da je od velikog značaja podrška resornog ministarstva, što govori o dobrim koracima zamišljene ideje i kvalitetu same manifestacije.

Filmskim radnicima će tokom sedam festivalskih dana biti prikazane sve ljepote Hercegovine, dok će, s druge strane, publika uživati u repertoaru od 14 filmova u glavnom programu i osam u pratećem.

Filmovi će biti podijeljeni u cjeline i to: evropski film, mediteranski, novi srpski film i Hercegovina na filmu.

- Nadamo se da će ovaj festival ispuniti svoj zadatak i privući domaće i strane produkcijske kuće da snimaju filmove u Hercegovini, što može biti veoma važan ekonomski faktor za cijeli region - naglasio je Milojević.

Ove godine nagrada Zlatni platan za izuzetan doprinos evro-mediteranskoj kinematografiji biće dodijeljena proslavljenom srpskom glumcu Petru Božoviću, koji će i otvoriti festival, te glumcu čije ime Milojević još nije želio da otkrije.

Publiku će pred premijeru projekcije filma "Za kralja i otadžbinu" pozdraviti Radoš Bajić, a najavljen je dolazak i Gorana Radovanovića, čiji će film "Enklava" biti prikazan na platnu ovogodišnjeg festivala. Očekuje se dolazak i glumica Anice Dobre i Nede Arnerić.

Prošle godine nagrada Zlatni platan uručena je glumcima Mileni Dravić i Franku Neru.

Organizatori festivala su Tangram centar iz Beograda, Alpe-adria kulturna mreža iz Beča i Kulturni centar iz Trebinja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: