Trebinje: 'Veče operskih arija i dueta' u Muzeju Hercegovine (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje: 'Veče operskih arija i dueta' u Muzeju Hercegovine (FOTO)

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:25.08.2018.

Sinoć je u Galeriji Muzeja Hercegovine Trebinje, u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto, održan Koncert polaznika ljetne škole za solo pjevanje „Veče operskih arija i dueta“.

Koncert je organizovalo Udruženje građana za njegovanje klasične muzike Koral i JU Muzička škola Trebinje, u saradnji sa Muzejom Hercegovine Trebinje.

Već drugu godinu zaredom, tokom deset dana trajanja ljetne škole za solo pjevanje u Trebinju, profesori i predavači Klaudija Krkotić – solo pjevanje, Ljubo Božović – gluma i Viktor Rjabčikov – klavir, pripremali su 15 polaznika, učenika i studenata, iz Rusije i Bosne i Hercegovine.

Na koncertu su se predstavili učenici Šogik Mčtian, Tamara Spaić, Jelena di Grano, Maria Sitnikova i studenti Krasnoruckaja Anastasija, Anja Jurovski, Malafeev Sofija, Anastasija Fimić, Mikhajlova Ekaterina, Teodora Tarana, Sardjanova Svetlana, Ahmed Juhić, Oksana Li, Ana Lašina i Ana Selivjorstova koji su izvodili operske arije i duete.

Na kraju večeri podijeljeni su sertifikati polaznicima.

Gradu Trebinju, Muzičkoj školi Trebinje, Muzeju Hercegovine Trebinje i domaćinima koji su ugostili marljive pjevače, njihove roditelje i profesore, koji su došli iz daleke Rusije, uručene su zahvalnice.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: