Osnovan inicijativni odbor SPKD 'Prosvjeta' Prebilovci - Čapljina | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Osnovan inicijativni odbor SPKD 'Prosvjeta' Prebilovci - Čapljina

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:25.08.2018.

Juče je u amfiteatru ispred hrama u Prebilovcima organizovana promocija izdanja "Prosvjete" -  "Nove Zore", Kalendara, te Zbornika radova Naučnog skupa istoričara u Gacku.

O "Novoj Zori", "Kalendaru" i "Zborniku" govorili su članovi odbora SPKD ,,Prosvjeta iz Gacka Radomir Vučković, Dragutin Papović i Jovan L.Delić.

Posebno lijep utisak ostavio je nastup mladog guslara iz Gacka Miloša Lučića.

"Očekujemo da se nastavi dalja saradnja odbora ,,Prosvjete" iz Gacka i Čapljine, kao i da se pokrene jedna književna manifestacija u Prebilovcima koja bi okupljala veći broj kulturnih udruženja sa srpskih prostora", kažu iz gatačke "Prosvjete".

Na inicijativu predstavnika SPC  i mještana Prebilovaca sinoć je  ispred hrama u Prebilovcima osnovan i inicijativni odbor od sedam članova SPKD ,,Prosvjeta" Prebilovci - Čapljina.

Ovom značajnom događaju prisustvovali su i članovi opštinskog odbora SPKD ,,Prosvjeta" OO Gacko , Jovan L. Delić i Dragutin Papović kao i predsjednik OO iz Gacka Radomir Vučković koji je i član GO SPKD ,,Prosvjeta" iz Istočnog Sarajeva.
Inicijativni odbor, uz pomoć GO ima zadatak da u narednom periodu pripremi osnivačku skupštinu i osnovne akte o osnivanju Odbora.

Za predsjednika Inicijativnog odbora imenovan je sveštenik Marko Gojačić.

"Očekujemo da će ovo unaprijediti prije svega kulturnu, prosvjetnu, obrazovnu i sportsku saradnju srpskog naroda opštine Čapljina sa svim srpskim društvima i udruženjima", kažu iz "Prosvjete".


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: