U Eparhijskom domu sinoć održano književno veče savremenih pisaca iz Hercegovine i Crne Gore | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Eparhijskom domu sinoć održano književno veče savremenih pisaca iz Hercegovine i Crne Gore

Izvor: Herceg RTV | Foto: Herceg RTV | Datum:10.07.2015.

U biblioteci Eparhijskog doma sinoć je u Trebinju održano književno veče savremenih srpskih pisaca iz Hercegovine i Crne Gore. Promovisana su i dva zbornika - “Zbornik 6″ Udruženja književnika „Sjeverac“ iz Podgorice i zbornik „Princip ponovo u Beču“

Članovi udruženja “Sjeverac” iz Podgorice promovisali su svoj šesti zbornik. Udruženje je nastalo osamdesetih godina u Danskoj a prije devet godina preselilo se u Crnu Goru. Za kratko vrijeme iz štampe je izašlo šest zbornika a radi se na sljedećem. Šesti je spoj poezije , proze i aforizama.

Magistar Slobodan Čurović na sebe je preuzeo veliku obavezu priređivača zbornika o Gavrilu Principu koji je ugledao svjetlost dana, kako kaže, zahvaljujući razumijevanju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske . Vijek od Sarajevskog atentata lik i djelo Gavrila Principa inspiriše književnike pa su se u zborniku našle pjesme čak 107 pjesnika i to različitih nacionalnosti.

“Ovdje je suma svekolikog srpskog jezičkog bića, od barda Radovana Bećirovića do savremenih pjesnika” , kaže Slobodan Čurović.

Stihove su govorili pjesnici: Miladin Trifović , Milan Rajović, Novica Đurić i Perivoje Popović, te domaćini - Nataša Stanić, Radoslav Milošević, Velibor Šipovac i Rajko Tanasijević.


Marija Manojlović


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: