DANI SRPSKE U SRBIJI: I Trebinje ima svoje predstavnike | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

DANI SRPSKE U SRBIJI: I Trebinje ima svoje predstavnike

Izvor: HERCEG TV/PALANKA DANAS | Foto: ARHIVA | Datum:05.09.2018.

Sinoć je u Gradskom pozorištu u Smederevskoj Palanci prikazana predstava „Sluge“ Gradskog pozorišta iz Trebinja, u okviru obilježavanja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ koja se održava od 3. do 9. septembra u više gradova u Srbiji.

Prije početka predstave prisutnu publiku pozdravio je Željko Milošević, upravnik pozorišta u Trebinju koji je ovom prilikom uručio i prigodan poklon Nikoli Vučenu, predsjedniku opštine Smederevska Palanka.

"Domaćini u Smederevskoj palanci su nas dočekali više nego srdačno. Zaista smo naišli na odličan prijem, a predsjednik opštine Nikola Vučen i njegov zamjenik Ivan Gajić su nam pokazali grad i divno nas ugostili. Razgovarali smo i o daljem nastavku i intenziviranju saradnje", rekao je Željko Milošević za Herceg Televiziju.

Vučen je rekao da će se i u narednim godinama truditi da se kroz ovakve kulturne manifestacije nastavi sa zbližavanjem Srba sa obe strane Drine. U tom cilju želja je da se ode i jedan korak bliže u toj namjeri pa je tako pokrenuta inicijativa da se do kraja godine gradovi Smederevska Palanka i Trebinje pobratime.

Inicijativa je sa radošću prihvaćena i od Luke Petrovića, gradonačelnika Trebinja, pa uskoro treba očekivati i jednu sveobuhvatniju kulturnu saradnju između naša dva grada.

Trebinjski glumci večeras igraju u Inđiji.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: