SPKD 'Prosvjeta' Gacko, Muzej Hercegovine Trebinje i KUD 'Sava Vladislavić' iz Gacka na 'Danima Srpske u Srbiji' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

SPKD 'Prosvjeta' Gacko, Muzej Hercegovine Trebinje i KUD 'Sava Vladislavić' iz Gacka na 'Danima Srpske u Srbiji'

Izvor: herceg tv | Datum:07.09.2018.

Muzej Hercegovine Trebinje, zajedno sa SPKD "Prosvjeta" Gacko i KUD "Sava Vladislavić Gacko, učestvovale su na "Danima Srpske u Srbiji", i to predstavljanjem u Zrenjaninu. 

Muzej Hercegovine Trebinje se predstavio izložbom "Zemljom Hercegovom", o kojoj su govorili autori Aleksa i Radomir Vučković, te direktorica muzeja Ivana Grujić. Izložbu je otvorio Milan Beli Bjelogrlić, predsjednik Udruženja Hercegovaca iz Zrenjanina.


SPKD "Prosvjeta" Gacko je predstavila svoja izdanja Prosvjete - Novu Zoru, Kalendar i Zbornik radova Naučnog skupa istoričara, o kojima su govorili Zoran Radisavljević, Gabrijela Bratić, akademik prof.dr Vojislav Maksimović, mr Jordan Ristić, prof.Radomir Vučković i dr Milan Micić.

Svoje stihove su govorili Dragutin Papović iz Gacka i Milosava Gaćinović iz Zrenjanina.


KUD "Sava Vladislavić" je svojom pjesmom i igrom ostavio najbolji utisak nastupom  na glavnom trgu. Pjevačke grupe, muška i ženska kao i folklorna grupa izvele su neke svoje tačke uz oduševljenje velikog broja okupljenih.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: