Patrijarh Irinej osveštaće Spomen -hram u Prebilovcima | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Patrijarh Irinej osveštaće Spomen -hram u Prebilovcima

Izvor: SRNA | Datum:16.07.2015.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej osveštaće Spomen-hram Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima u subotu, 8. avgusta, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Patrijarh Irinej osveštaće Spomen -hram u PrebilovcimaPatrijarh Irinej će služiti i svetu arhijerejsku liturgiju sa početkom u 8.00 časova.

Iz SPC je najavljeno i da će patrijarh služiti arhijerejsku liturgiju u manastiru Krka, na Preobraženje, 18. avgusta, te prisustvovati Svedalmatinskom saboru, na kojem će biti obilježeno 400 godina Bogoslovije u manastiru Krka.

U pozivnom pismu episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija, objavljenom na sajtu SPC ističe se da je svečano osveštavanje hrama u Prebilovcima praznik i proslavljanje svetih stradalnika i pobjeda pravde i života.

"Zato vas pozivamo da na praznik osvećenja i proslavljenja ovih svetih stradalnika dođete kao na praznik Vaskrsenja. Obucite se svečano; pjevaćemo pobjedi, neće to biti opijelo. Dođite ma gdje da ste i ma koliko daleko bili, čekaće vas oni, mučenici prebilovački. A sa njima čekaće vas i sam Hristos", poručio je vladika Grigorije.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: