Bilećki glumci se predstavili publici u Sečnju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bilećki glumci se predstavili publici u Sečnju

Izvor: Radio Bileća | Datum:01.10.2018.

Glumci amateri Zavičajnog kluba "Osvit" na završnoj večeri 12. Festivala tradicionalnih pozorišnih formi amatera Vojvodine „Scena bez granica“ u opštini Jaša Tomić izveli su predstavu „Profesionalac“.

Slobodan Janjić, koji tumači lik Teodora Teje Kraja, direktora izdavačkog preduzeća i pjesnika koji je napisao samo dvije knjige rekao je da su prezadovoljni svojim izvođenjem kao i prijemom publike u Srbiji. „Predivan je osjećaj koji nam je u Jaši Tomiću pružila publika, aplauz je trajao preko pet minuta.“, rekao je Janjić. 

Predstavu rađenu po tekstu akademika Dušana Kovačevića Osvitovci su izveli i na sceni Omladinskog kulturnog centra Sečanj. 


Uloge u predstavi tumače Miodrag Kisić Migo, Tatjana Đorđić, Slobodan Janjić i Miodrag Hrnjez Ljumo. Predstava „Profesionalac“ premijerno je izvedena 26. februara u Bileći i od tada je doživjela brojna izvođenja širom Srpske, Srbije i Crne Gore.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: