Trebinjskoj biblioteci vrijedan dar od Matice srpske | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjskoj biblioteci vrijedan dar od Matice srpske

Izvor: Nezavisne novine | Datum:18.07.2015.

Upravnik biblioteke Matice srpske iz Novog Sada Selimir Radulović poklonio je Narodnoj biblioteci Trebinje antologijsku ediciju "Deset vijekova srpske književnosti", u kojoj je sažeta srpska književnost od 12. vijeka do danas.

Trebinjskoj biblioteci vrijedan dar od Matice srpskeDanica Kuduz, direktor Narodne biblioteke Trebinje, kaže da je edicija za ovu kulturnu ustanovu poklon od neprocjenjive vrijednosti.

"Za našu biblioteku ovakve knjige su od velikog značaja, posebno što ih jako rijetko dobijamo, ali nam je još značajnije što poklon dolazi od Matice srpske", kaže Kuduzova, dodajući da je zadovoljna trenutnim knjižnim fondom, te da trebinjska biblioteka spada u najopremljenije u RS.

Prema riječima Selimira Radulovića, upravnika biblioteke Matice srpske, zadovoljstvo je sarađivati sa bibliotekom u Trebinju.

"Matica srpska, kao najstarija kulturna, književna i naučna institucija, ima i tu vrstu djelatnosti da se brine za kulturu srpskog naroda, zbog čega smo, u okviru edicije 'Deset vijekova srpske književnosti', gde je dat presek srpske književnosti od svetog Save do danas, u našu donatorsku listu uvrstili i trebinjsku biblioteku", kazao je Selimir Radulović.

On je naglasio da je riječ o veoma vrijednoj zbirci u kojoj svaka knjiga ima temeljan priređivački predgovor i izdavački centar, što je rezultat rada izdavačkog centra Matice srpske.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: