GKUD "Alat " iz Trebinja i guslar Rajko Milanović ostvarili zapažene rezultate na Prvom festivalu narodnih igara i pjesama u Milićima | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

GKUD "Alat " iz Trebinja i guslar Rajko Milanović ostvarili zapažene rezultate na Prvom festivalu narodnih igara i pjesama u Milićima

Datum:17.07.2015.

Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ "Semberija" iz Bijeljine pobjednik je Prvog festivala narodnih igara i pjesama koji je danas održan u Milićima.

GKUD "Alat " iz Trebinja i guslar Rajko Milanović ostvarili zapažene rezultate na Prvom festivalu narodnih igara i pjesama u MilićimaBijeljinci su bili najbolji u obje konkurencije, u izvođenju narodnih igara i u izvođenju pjesama, te zasluženo osvojili vrijedne novčane nagrade, koje je obezbijedila kompanija "Boksit" koja je organizator i pokrovitelj Festivala.

Predsjednik Žirija Danilo Danilović rekao je novinarima da je žiri bio na mukama i da su o najboljima odlučivale nijanse.

"Trebalo je izmjeriti koreografiju, ponašanje, stajling, garderobu, korak... Išli smo praktično do detalja i blagu prednost pred ostalima dali ansamblu iz Bijeljine, mada svi učesnici zaslužuju četitke na trudu i umijeću koji su pokazali", istakao je Danilović.

Drugo mjesto u konkurenciji narodnih igara osvojio je folklorni ansambl KUD-a "Romanijska luča" sa Sokoca, a treće ansambl Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Alat" iz Trebinja.

U konkurenciji pjevačkih grupa i pjevača drugo mjesto pripalo je pjevačkoj grupi Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih /CKUDM/ "Veselin Masleša" iz Banjaluke, dok je treće mjesto pripalo guslaru Rajku Milanoviću iz Trebinja.

Na Festivalu, koji je organizovan u okviru "Julsko-avgustvovskih dana kulture i sporta", učestvovalo je 12 kulturno-umjetničkih društava i folklornih ansambala iz Republike Srpske i Srbije, te sedam pjevačkih grupa i pjevača.

Kompanija "Boksit" obezbijedila je nagradni fond od 15.000 KM, najboljerm folklornom ansamblu pripala je prva nagrada u iznosu od 4.000 KM, drugoplasiranom 2.000 KM, a trećeplasiranom 1.500 KM.

Folklorni ansambl KUD-a "Boksit" iz Milića, kojem je ovo bio prvi javni nastup, osvojio je četvrto mjesto.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: