Nedi Arnerić i Petru Božoviću „Zlatni platan“ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nedi Arnerić i Petru Božoviću „Zlatni platan“

Izvor: Radio Trebinje | Datum:20.07.2015.

Novi dobitnici nagrade Zlatni platan su glumci Petar Božović i Neda Arnerić, saopštila je pres služba filmskog festivala u Trebinju.
49339252155ad05d27ae12060070915_v4_bigUručenjem tih priznanja za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji 3. avgusta na Ljetnoj sceni Kulturnog centra Trebinja počeće 3. Festival evropskog i mediteranskog filma u Trebinju.
Prethodni dobitnici Zlatnog platana su Milena Dravić i Franko Nero (Italija).
Ovoga ljeta, tokom sedam festivalskih dana, biće prikazano 20-ak filmova u nekoliko programskih cjelina: mediteranski film, evropski film, novi srpski film i Hercegovina na filmu.
Brojni filmski umjetnici, iz regiona i šire, družiće se sa domaćinima, ne samo na sceni već u nekoliko čuvenih vinarija, dodaje se u najavi.
Festival organizuju Tangram centar iz Beograda, Alpe Adia Culture Network i Kulturni centar Trebinje, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS i Grada Trebinja, a uz podršku Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Elektroptivrede RS i Hidroelektrana na Trebišnjici.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: