U Trebinju ponovo 'Škola paleografije' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Trebinju ponovo 'Škola paleografije'

Izvor: Herceg TV | Datum:20.10.2018.

U okviru Škole paleografije koju organizuje Srpsko udruženje „Ćirilica“ iz Trebinja, u Galeriji Muzeja Hercegovine Trebinje, sutra od 11 časova će se održati predavanja dr Biljane Samardžić i Gorana Komara.

Učesnici projekta obilaze srednjovjekovne nekropole koje sadrže spomenike sa sačuvanim natpisima, i uz stručnu pomoć rade na njihovom iščitavanju i tumačenju.
Terenski rad koji će se odvijati na dvije lokacije grada Trebinja, predvodi Goran Komar, jedan od najaktivnijih istraživača na terenu, kao i dr Biljana Samardžić, profesor staroslovenskog jezika. 

U programu učestvuju studenti i profesori Filozofskog i Filološkog fakulteta u Banja Luci, Filozofskog fakulteta u Palama, Bogoslovskog fakulteta u Foči, članovi Udruženja studenata istorije „Dr Milan Vasić“ Banja Luka, kao i učenici srednjih škola iz Trebinja.
Dvodnevna škola paleografije realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i u saradnji sa Narodnom bibliotekom Trebinje, Muzejom Hercegovine Trebinje i HET-om. 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: