Mostar: Dodjela književne nagrade 'Aleksa Šantić' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Mostar: Dodjela književne nagrade 'Aleksa Šantić'

Izvor: RTRS | Datum:28.10.2018.

Kulturna manifestacija "Šantićeve večeri poezije" biće završena danas dodjelom Književne nagrade "Aleksa Šantić" književniku i akademiku iz Dubrovnika Luki Paljetaku.

Na ceremoniji dodjele nagrade biće izveden dio predstave "Priča o pjesnicima" koja govori o dosadašnjim laureatima Šantićeve nagrade, a u kojoj se pojavljuje i ovogodišnji dobitnik Paljetak koji će govoriti svoje stihove.

Dodjela nagrade biti održana u 19.00 časova u mostarskom Narodnom pozorištu.

Ovogodišnjim 99. "Šantićevim večerima poezije" obilježena su dva jubileja - 150 godina od rođenja Alekse Šantića i 50 godina dodjele Šantićeve nagrade.

Manifestacija je počela 6. oktobra, kada je na pravoslavnom groblju Bjelušine služen pomen Šantiću, a pratio je bogat program.

Predsjednik mostarskog Gradskog odbora "Prosvjete" Radivoje Krulj izjavio je da su "Šantićeve večeri poezije" ove godine bile izuzetno posjećene i da su doprinos kandidaturi Mostara za evropsku prijestonicu kulture.

"Šantićeve večeri poezije" organizuju Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo "Gusle".


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: