Promocija knjige 'Priče iz Ratomira' u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Promocija knjige 'Priče iz Ratomira' u Nevesinju

Izvor: radio nevesinje | Datum:03.11.2018.

Povodom sjećanja na Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine Ratni veterani Nevesinje ORGANIZUJU promociju knjige „PRIČE IZ RATOMIRA“, prvijenac  novinara  Ratomira Rata Mijanovića iz Trebinja. 

Promocija će biti organizovana u Gradskoj galeriji u ponedjeljak, 5. novembra u 18 časova.

Riječ je o istinitim ratnim pričama koje je Mijanović, i sam učesnik odbrambeno oslobodilačkog rata, prikupljao niz godina, a zatim ih sjedinio u knjigu. Knjiga je zapravo važna opomena budućim generacijama da mir nema alternativu, ali da se isto tako događaji iz slavne prošlosti ne smiju zaboraviti, odnosno da ono što nije zapisano –nije se ni dogodilo!

Sagovornici u pričama su ratni drugovi iz hercegovačkih jedinica Vojske RS.
Priče poput „Dječak sa kote 243“, „Partije bilijara“; „Umjesto oproštaja“, „Todorov san“ i druge, su istinite priče ljudi i aktera sa naših prostora o njihovim sudbinama kada je mladost ginula, pjevala i opet živjela! 

Dvadeset i tri priče koje zrače ljubavlju, iskrenošću, toplinom, rodoljubljem i dobrotom su zapravo ispovijesti običnih smrtnika kojima je Mijanović podario besmrtnost, koji su bili spremni na sve, pa da i život svoj polože za Otadžbinu! 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: