Velika drama iz malog Kruščića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Velika drama iz malog Kruščića

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Jovan Vidaković | Datum:26.07.2015.

Velika_Drama_05
Druge večeri Festivala festivala trebinjskoj publici predstavili su se pobjednici republičkog festivala Srbije – ansambl KUD-a „Kruščić“ iz Kruščića kod Kule, izvođenjem predstave „Velika drama“, po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicmilovića.

Velika_Drama_03Epski zamašnu Kovačevićevu sagu o kolonizatorskoj porodici iz Crne Gore, kroz čiju se sudbinu prelama tragika srpske istorije druge polovine dvadesetog vijeka – u Cicmilovićevoj dvoipočasovnoj inscenaciji – na sceni Kulturnog centra izveo je tridesetočlani ansambl iz Kruščića, čiji je impresivan poduhvat trebinjska publika pozdravila ovacijama.

Diplomom protagoniste večeri žiri publike nagradio je glumca Nikolu Bulatovića.

U okviru pratećeg programa Festivala festivala večeras je u Galeriji Kulturnog centra promovisana izdanja Sterijinog pozorja: „Sabrana djela Jovana Sterije Popovića“ u dva toma: Vesela i žalosna pozorja, kao i časopis za pozorišnu umjetnost „Scena“, te monografija Međunarodnog festivala monodrame i pantomime, koji se ove godine po 40. put održao u Zemunu.

Sutra, treće večeri festivala, nastupiće domaći ansambl – Of scene Gradskog pozorišta Trebinje predstavom „Ko to tamo režira?“, po tekstu Gorana Vrbanića, a u režiji Igora Svrdlina.
Predstava počinje u 20:30.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: