Trebinjci nastupili na festivalu: Izmamili aplauze – i oprečna mišljenja struke | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjci nastupili na festivalu: Izmamili aplauze – i oprečna mišljenja struke

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.07.2015.

Ko to Tamo Rezira06
Treće večeri Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupio je domaći ansambl Of scene Gradskog pozorišta Trebinje predstavom „Ko to tamo režira?“, koji je prema dramskom predlošku savremenog zagrebačkog autora Gorana Vrbanića, dopisao, adaptirao i režirao Igor Svrdlin.

Predstava je Svrdlinov rediteljski debi, a festivalski nastup – prvo izvođenje predstave pred publikom.

Antidrama naših dana – o tragici malog čovjeka u svijetu manipulacija, najavljana kao smjelo i istraživačko teatarsko ogledanje, prešla je rampu trebinjske scene, izmamila aplauze i željenu interakciju – ali i podijelila stručnu javnost festivala na razgovorima nakon predstave, gdje je preovladao stav – da su Trebinjci ipak opravdali domaćinsko učešće na festivalu.

Za protagonistu večeri, u šestočlanom ansamblu, žiri publike odabrao je glumicu Vesnu Đurić.

U pratećem programu festivala večeras su u Galeriji Kulturnog centra promovisana izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine – „Dramaturški postskriptum“ dr Zorana Đerića i zbornik radova „Lutka i maska u srpskoj tradiciji –od obrednog do pozorišnog čina“, čiji su priređivači Ljiljana Dinić i dr Zoran Đerić.

Ko to Tamo Rezira01

Sutra, četvrte večeri festivala, nastupiće gosti iz Makedonije – ansambl Teatra „Goce Delčev“ iz Kumanova predstavom „Nerazumijevanje u D-molu“, po tekstu i u režiji Davida Jovanovića.
Predstava počinje u 20:30.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: