Razigrani i raspjevani: Nastupili makedonski gimnazijalci | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Razigrani i raspjevani: Nastupili makedonski gimnazijalci

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:28.07.2015.

Nedorazbiranje_04
Četvrte večeri Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupili se gosti iz Makedonije – Dramska grupa Gimnazije „Goce Delčev“ iz Kumanova, predstavom „Nerazumijevanje u D-molu“, po tekstu i u režiji Davida Jovanovića.

Komedija sa elementima mjuzikla na festivalu dramskih amatera Makedonije u Kočanima nagrađena je za režiju i žensku ulogu, a izvedbu sredoškolskog ansambla iz Kumanova, posebno radost igre i mladalačku energiju – pozdravila je i trebinjska publika i kritika na razgovorila nakon predstave.

Priznanje protagoniste večeri žiri publike dodijelio je mladoj glumici Sari Ilić.

Nedorazbiranje_01Sutra, pete festivalske večeri, nastupiće Gradsko pozorište Palanka iz Smederevske Palanke, predstavom „Tetovirane duše“, po tekstu Gorana Stefanovskog, a u režiji Fuada Tabučića. Predstava počinje u 20:30.

Prethodno će, u okviru pratećeg programa festivala, u bioskopskoj sali Kulturnog centra biti održana tribina na temu pozorišnog amaterizma danas, na kojoj će govoriti predstavnici pozorišta i drugi učesnici festivala. Tribina pod nazivom „Prvo bješe amaterizam“ počinje u 19:15.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: