Nevesinje: U gradskoj galeriji promocija romana novinarke Vesne Kešelj | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nevesinje: U gradskoj galeriji promocija romana novinarke Vesne Kešelj

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:23.11.2018.

U Gradskoj galeriji u utorak, 27. novembra u 19 časova, biće održana promocija romana „Zašto da propustimo tu priliku?“, sarajevsko-trebinjske novinarke i književnice Vesne Kešelj.

O romanu će govoriti profesor srpskog jezika Danica Đurasović i autorka.

Ovaj dokumentarni roman za podnaslov ima „Sedam poglavlja jedne zajedničke povijesti“, kojim autorka upućuje na Kišovu „Grobnicu za Borisa Davidoviča“, te ukazuje na određenu vezu s tom knjigom. Ta „zajednička povijest“ je jedna faza života autorke i ljudi oko nje, obilježena građanskim ratom u Bosni i Hercegovini, ali i ličnim i porodičnim (melo)dramama i tragedijama.

Roman donosi priče o ljudima, koji su ušli u autorkinu biografiju, koja kroz našu epohu pokušava da prepozna jedan veći sistem, metafizički, u kojem su se istiniti događaji desili.

Autorka na kraju romana, u autopoetičnoj bilješci posvećenoj Danilu Kišu, ukazuje da knjiga sadrži jedan dodatni sloj značenja, kojima se čitaoci nisu nadali.

Knjigu je objavila nagrađivana izdavačka kuća Everest Media iz Beograda poznata po elitnim edicijama prozne fantastike, neoavangarde i drugačijeg ženskog pisma.
 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: