Nastupio ansambl iz Smederevske Palanke | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nastupio ansambl iz Smederevske Palanke

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Jovan Vidaković | Datum:30.07.2015.

Tetoviranje Duse07
Gradsko pozorište Kulturnog centra iz Smederevske Palanke nastupilo je večeras pred trebinjskom publikom, petog dana Festivala festivala, predstavom „Tetovirane duše“, po tekstu Gorana Stefanovskog, a u režiji Fuada Tabučića.

Složena i slojevita drama o nesrećnim sudbinama emigranata, ljudi bez zavičaja u velikom svijetu, „koji se u svom bezglavom bjekstvu od slobode tetoviraju“ idejama i identitetima sociopatološke margine – u inscenaciji ansambla iz Smederevske Palanke na republičkom festivalu dramskih amatera Srbije u Kuli osvojila je drugo mjesto.

Nagradu protagoniste večeri žiri publike večeras je dodijelio glumcu Milošu Lukiću.

Tetoviranje Duse14

U okviru pratećeg programa festivala, u Galeriji Kulturnog centra večeras je održana tribina pod nazivom „Prvo bješe amaterizam“, na kojoj su predstavnici pozorišta i drugi učesnici festivala razgovarali na temu pozorišnog amaterizma danas, ukazavši da ovaj vid stvaralaštva nebrigom društva i pogrešnim kulturnim politikama u mnogim sredinama doveden na ivicu opstanka.

U zvaničnom programu Festivala festivala, do petka, 31. jula, učestovaće još dvije predstave. Sutra nastupa Dramska skupina „eRKaVe“– Udruženja studenata istorije hrvatskih studija Univerziteta u Zagrebu i Francuskog kluba iz Varaždina predstavom „Sluškinje“, po tekstu Žan Ženea i u režiji Kristijana Žan-Mišela Jalžečića.

Posljednje večeri festivalskoj publici predstaviće se ansambl Bosanskog kulturnog centra i KUD-a „Adem Alić“ iz Gračanice, predstavom „Skidajte se do kraja“, po tekstu Entonija Mek Kartena i Stivena Sinklera i u režiji Mirele Trepanić.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: