Udruženje guslara i epskih pjesnika 'Vojvoda Vlatko Vuković' na Festivalu u Kuli | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Udruženje guslara i epskih pjesnika 'Vojvoda Vlatko Vuković' na Festivalu u Kuli

Izvor: Herceg RTV | Foto: Herceg RTV | Datum:24.11.2018.

Članovi Udruženja guslara i epskih pjesnika “Vojvoda Vlatko Vuković“ učestvovali su na „Festivalu tradicionalne izvorne pjesme, gusala i svirke na drevnim instrumentima“ koji je održan u Kuli. Članovima udruženja iz Bileće pripala je čast da svojim nastupima otvore i zatvore festival koji organizuje kulturno- umjetničko društvo „Durmitor“ iz Kule.

Božo Vuković član Udruženja “Vojvoda Vlatko Vuković“ zdravicom je pozdravio domaćine i sve učesnike festivala.

Uz strune gusala Udruženje je na festivalu predstavljao i pobjednik Festivala guslara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske za 2018. godinu Miloš Vukoje. Vukoje je izveo odlomke iz pjesama „Kosovska bitka“ i „Jelena“.
Melodije iz zavičaja na dvojnicama izveo je Radivoje Kapetinić, etno solista Andrijana Koprivica interpretirala je numeru „Rasti, rasti moj zeleni bore“, a Dragan Daković pjesmu “ Tebi ruka, a meni đevojka“.

Udruženje guslara i epskih pjesnika “Vojvoda Vlatko Vuković“ izvođenjem spletova pjesama iz zavičaja predstavljali su i muška i ženska pjevačka grupa, kao i djevojačka pjevačka grupa koja je izvela numere „Sini jarko sunce sa Kosova“ i „Nas tri sestre zapjevati znamo“. 

Domaćini su izrazili zahvalnost Udruženju iz Bileće koje je na ovom festivalu predstavljajući naš kraj pokazalo sa koliko ljubavi Hercegovina njeguje tradiciju i običaje. 
Članovi Udruženja guslara i epskih pjesnika “Vojvoda Vlatko Vuković“ istakli su zadovoljstvo što su bili dio jednog ovako velikog festivala,sa koga nose najljepše utiske. Oni su se posebno zahvalili organizatoru Milovanu Vukoviću. 
Na festivalu su učestvovali i KUD “Vuk Karadžić“ Čonoplja, OKUD “Sveti Sava“ Nova Pazova, KUD „Krila Bukovice“ Riđica, Dom kulture Sivac, „Vojvođanski gajdaši“ Sivac, KUD “Durmitor“ Kula.

Festival koji se organizuje osmi put, ove godine održan je pod sloganom „Da se ne zaboravi, da ne ostane zapretano u talogu vremena“.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: