Trebinje: Kulturno-umjetničko društvo 'Alat Swisslion' održalo završni koncert | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje: Kulturno-umjetničko društvo 'Alat Swisslion' održalo završni koncert

Izvor: srpskainfo.com | Datum:26.11.2018.

U istoriji Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ “Alat Swisslion” ovo je jedna od najuspješnijih godina, tokom koje su realizovane četiri inostrane turneje, rekao je na završnom koncertu predsjednik ovog društva Nedeljko Lambeta.

Lambeta je istakao da je ovo 74. koncert u ovoj sezoni, ali da će taj broj biti i veći do kraja godine.

– Ovo je prilika da se zahvalimo Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom, koji su nas podržavali, kao i Vladi i predsjedniku Republiku Srpske, na čiji poziv smo bili u Beču – rekao je Lambeta.

On je istakao da već sada postoje planovi za iduću godinu, koji uključuju koncerte u Južnoj Koreji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Koncert u Izraelu najvjerovatnije ćemo realizovati u saradnji sa predstavništvom Republike Srpske, a za iduću godinu planiramo i posjetu Bugarskoj – rekao je Lambeta.


On je dodao da su ove godine po prvi put organizovali i međunarodnu smotru veterana, na kojoj je je bilo više od 300 učesnika i 15 ansambala iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Umjetnički rukovodilac ansambla Borko Ćorluka rekao je da su na završnom koncertu predstavljene igre iz Hercegovine, Gnjilana, Pomoravlja i Vranja.

– Trudimo se da svake godine odradimo i jednu novu koreografiju. Sad razmišljamo o nečemu iz Republike Srpske, pošto smo uglavnom okrenuti na jug Srbije – rekao je Ćorluka.

Večeras su nastupili pripremni i A ansambl, kao i veterani.

Član sastava veterana GKUD “Alat Swisslion” Mirjana Bjelica kaže da je za ovo društvo vezuje niz godina ljubavi, igre i druženja.

– To je zaista velika ljubav, i sve to je skupljano godinama iza i na samoj pozornici – rekla je Bjelica.

U sklopu tradicionalnog godišnjeg koncerta, nastupili su i dječiji ansambli GKUD “Alat Swisslion”.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: