Književno veče Vesne Kapor u Narodnoj biblioteci 'Vladimir Gaćinović' u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Književno veče Vesne Kapor u Narodnoj biblioteci 'Vladimir Gaćinović' u Bileći

Izvor: Narodna biblioteka Bileća | Datum:02.12.2018.

Sinoć je u organizaciji Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ u Bileći, u prostorijama ove ustanove održano književno veče Vesne Kapor.

Vesna Kapor rođena je u Nevesinju, a danas živi i radi u Beogradu. Dobitnik je brojnih značajnih nagrada poput Kondir Kosovke devojke, Laza Kostić, Miloš Crnjanski. Radi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu kao urednik književnog programa. Do sada je objavila roman „Tri samoće“, zbirku priča „Po sećanju se hoda kao po mesečini“ i kratku prozu „Kao što i vama želim“, a njene priče zastupljene su i u mnogim zbirkama. Proza Vesne Kapor prevedena je na ruski, makedonski i mađarski.

Publika je sinoć uživala u čitanju priča i odlomaka iz Vesninog opusa, a ono čime je bilećka publika bila posebno počastvovana je to da je Vesna sinoć, premijerno, po prvi put predstavila i svoju novu zbirku priča „Venac za oca“, koja još nigdje nije promovisana. Kako Vesna duhovito reče – Promociju prve knjige sam počela u Beču, a ovu sada počinjem u Bileći.

Vesna Kapor je nastavljač one najplemenitije niti hercegovačkog pripovjedačkog dara kakav su prije nje imali Zuko Džumhur, Momo Kapor, Radoslav Bratić.

Koliki je dar Vesne Kapor najbolje govore njene knjige od kojih je skoro svaka dobila neku značajnu nagradu- istakla je direktor biblioteke Irena Dunđer.

Vesna Kapor zahvalila se organizatorima - Narodnoj biblioteci u Bileći na pozivu i publici koja je pomno slušala njenu književnu riječ i istakla kako uvijek vrlo rado dolazi u Hercegovinu i da je cijela Hercegovina zapravo njen zavičaj.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: