Završena treća kreativna radionica Waste is Taste | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Završena treća kreativna radionica Waste is Taste

Izvor: Herceg RTV | Datum:28.07.2015.

Počitelj je treću godinu bio domaćin kreativne radionice Waste is Taste koja se održala od 22. do 25. jula i okupila dizajnerke iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Za razliku od prošlih izdanja, kreativna radionica je bila tematska - u znaku papira.


„Ovo je dosad bila najuspješnija realizacija projekta Waste is Taste. Prekrasan je osjećaj kada se prime mnogobrojne pohvale i komentari stanovništva Počitelja da je Waste is Taste najbolji događaj u Počitelju u posljednjih pet godina“, izjavila je osnivačica Waste is Tastea Jasminka Hadžimehmedović.

Waste is Taste radionica je ove godine bila brendirana tuzlanskom Ditom, u znak podrške ponovnom usponu nekadašnjeg giganta bh. privrede. Modnim performansom kreativne reciklaže u izvođenju udruženja baletnih umjetnika Bellarte 25. jula premijerno su predstavljene kreacije stvorene u radionici.

Organizatorski tim Waste is Taste radionice pozvao je sve mlade dizajnere i dizajnerice da posjete www.wastetaste.com kako bi bili informisani o novim projektima tima koji promoviše ideje kreativne reciklaže, modnog dizajna i ekološke osviještenosti.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: