Trebinje: Tradicionalni novogodišnji koncert Muzičke škole | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje: Tradicionalni novogodišnji koncert Muzičke škole

Izvor: rtrs | Datum:26.12.2018.

Tradicionalnim novogodišnjim koncertom Muzičke škole u Trebinju, učenici i profesori najavili su kraj prvog polugodišta. Ovaj koncert predstavlja krunu njihovog školskog rada i zato su se svi potrudili da publici prirede nezaboravno veče.

Predstavili su se učenici sa svih odsjeka kao i hor i orkestar osnovne Muzičke škole. Repertoar je bio raznolik.

"Većinom su u pitanju domaći autori, klasičari, ali i su prisutna i djela Betovena, Baha ali i kamerne muzike", kaže Duška Babić, direktorica Muzičke škole Trebinje.

S obzirom na to da novogodišnji koncert najavljuje kraj prvog polugodišta i početak dugoočekivanog zimskog raspusta, učenici su se potrudili, svako na svoj način, da ostave što bolji utisak.

Prvi put pred publikom predstavili su se i učenici sa novoformiranog Odsjeka solo pjevanja. Ove godine, upisano je osam učenica.

Učenici su pred nastup kontrolisali tremu, a neki od njih imali su i savjet, kako se postaje virtuoz na svom instrumentu.

Elena Lambeta, učenica trećeg razreda Muzičke škole u Trebinju poručuje da je za uspjeh potrebno mnogo vježbanja i rad s ljubavlju.

Večeras je planiran i drugi novogodišnji koncert, na kojem će se predstaviti hor i mješoviti gudački orkestar Srednje muzičke škole.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: