"Art simpozijum Jahorina" na nevesinjskoj olimpijadi | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

"Art simpozijum Jahorina" na nevesinjskoj olimpijadi

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:11.08.2015.

U okviru kulturnog dijela programa 140. Nevesinjske olimpijade, sinoć je u Gradskoj galeriji otvorena izložba slika iz fundusa „Art simpozijum Jahorina“.


Likovna publika imala je priliku da pogleda slike autora iz Srbije, Bugarske, Španije, Holandije, Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Predstavljeno je 25 eksponata realizovanih tehnikom ulje i akril na platnu, kombinovanom tehnikom, kao i tehnikom akvarel slikara: Branislava Markovića, Milivoja Unkovića, Božidara Toneva, Zlatka Devića, Nikole Ruseva, Tanje Đokić, Svetle Radulov, Alekseja Jakušenka i dr.

Umjetnički rukovodilac Lazo Savić rekao je da je „Art simpozijum Jahorina“ počeo sa radom 2003.godine i do danas je napravljeno trinaest saziva.

-          Na našoj trećoj izložbi u Nevesinju predstavili smo se sa slikama trinaestog saziva, koje su obogaćene i slikama iz ranijeg perioda – istakao je Savić.

Dio postavke je izlagan u eminentnoj sarajevskoj galeriji „Collegium artisticum“ čime se potvrđuje umjetnička vrijednost izložbe u oblasti likovnog stvaralaštva.

U Gradskoj galeriji izložba će biti postavljena 20 dana.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: