Svečano otvorena osma likovna kolonija Gacko - Klinje 2015 | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Svečano otvorena osma likovna kolonija Gacko - Klinje 2015

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:12.08.2015.

Sinoć je u holu Doma kulture svečano otvorena osma po redu likovna kolonija „Gacko-Klinje 2015“. Riječi dobrodošlice uputila je direktorica kulturno-sportskog centra Gacko,  Anđelka Boljanović.


Selektor kolonije, Tanja Pikula, zahvalila se svima koji su omogućili da kolonija traje sve ove godine i predstavila umjetnike koji će u narednih pet dana inspiraciju tražiti u u kompleksu Nacionalnog parka „Sutjeska“.

Učesnici kolonije su: Hadži Branko Nikitović, Dragan Bartula, Branislav Kovačević-Kova, Drago Vučić, Zoran Dragičević, Sonja Đurović Vujić, Goran Ćetković, Dejan Trajković, Tijana Stašević, Branka Vulić, Nataša Milović, Jelena Glogovac Savić i Tanja Pikula. Priliku da sarađuju sa profesionalcima,  dobila su i tri studenta Akademije u Trebinju i to:  Marko Šaran, Milica Lojović i Nevena Kosović.

Likovnu koloniju svečano je otvorio poznati akademski slikar Branislav Kovačević-Kova, a posjetioci su sinoć mogli vidjeti slike sa prethodnih kolonija.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Gacko, a organizator kolonije je JU “Kulturno-sportski centar”.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: