Bogat program za Preobraženje Gospodnje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bogat program za Preobraženje Gospodnje

Izvor: SRNA | Datum:17.08.2015.

Grad Trebinje i srpska pravoslavna crkvena opština Trebinje i ove godine pripremili su bogat program za Sveto Preobraženje Gospodnje, krsnu slavu grada i Sabornog hrama, a građani su pozvani da dođu u što većem broju kako bi zajedno proslavili ovaj veliki praznik.

Bogat program za Preobraženje GospodnjeProgram obilježavanja počeće sutra u 17.30 časova kada će na Trgu slobode biti otvoren Sajam meda i vina, nakon čega će u 19.00 časova u Sabornom hramu biti služeno praznično večernje.

Isto veče, u Muzeju Hercegovine u 20.00 časova biće upriličena izložba "Jelena Velika Kraljica", te promovisana knjiga Mile Mihajlovića "Za Srpsku vojsku – jedna zaboravljena priča", nakon čega će na platou Muzeja Hercegovine biće održano književno-muzičko veče sa pjesnicima sa Kosova i pjevačkim horom iz Zrenjanina.

U srijedu, na Preobraženje Gospodnje, u 8.00 časova u Sabornom hramu biće služeno praznično jutrenje i Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će u 11.00 časova biti otkriven i osveštan spomenik vojvodi Luki Vukaloviću kod kamenog mosta, na obali koja nose ime vođe hercegovačkog ustanka.

U Gradskoj upravi u 12.00 časova biće obavljeno lomljenje slavskog kolača, a nakon toga planiran je slavski ručak u Eparhijskom domu.

U večernjim časovima litija će proći ulicama grada, a prethodiće joj praznično večernje od 19.00 časova u Sabornom hramu.

Na Trgu slobode građanima će se u srijedu veče u 21.30 časova obratiti gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, nakon čega slijedi koncert Željka Samardžića.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: