Završena osma likovna kolonija Gacko - Klinje 2015 | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Završena osma likovna kolonija Gacko - Klinje 2015

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:18.08.2015.

Osma likovna kolonija „Gacko-Klinje 2015“ koja je ove godine održana u kompleksu Nacionalnog parka „Sutjeska“, u petak je završena.


Na koloniji je učestvovalo 12 akademskih likovnih umjetnika, grafičara i vajara iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Priliku da sarađuju sa profesionalcima,  dobila su i tri studenta Akademije u Trebinju,  a kolonija je trajala pet dana. Ova kulturno-umjetnička manifestacija svojim kvalitetom i ove, kao i prethodnih godina, daje doprinos kulturnom razvoju naše opštine i regije.

„Bilo mi je čast i zadovoljstvo da u ulozi selektora ugostim kolege umjetnike. Trudimo se da svake godine budemo dobri domaćini i zato nam se umjetnici uvijek rado vraćaju i odazivaju. Kako kolonija nije tematska slike predstavljaju lične impresije svakog umjetnika. “-riječi su selektora kolonije, Tanje Pikule.

Slike su rađene tehnikama ulje, akril, pastel i kombinovana tehnika, a umjetnički fond likovne kolonije i grada Gacka biće uvećan za oko 25 slika.

“Četvri put učestvujem na likovnoj koloniji „Gacko-Klinje“. Pohvalio bi Tanju i Jelenu koje na krajnje prijateljski način ispoštuju umjetnike. Ambijent i uslovi rada su odlični, kao što je bio i slučaj prethodnih godina u ambijentu motela „Košuta“, istakao je  Goran Ćetković iz Bara.

Učesnici kolonije su izrazili zadovoljstvo organizacijom kolonije, ambijentom u kome su stvarali u nadi da će i u nerednim godinama biti dio ove kulturne manifestacije.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Gacko, a organizator kolonije je JU “Kulturno-sportski centar”Gacko.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: