Trebinjske 'Male stvari' na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjske 'Male stvari' na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske

Izvor: herceg tv | Datum:15.02.2019.

Predstava "Toksini" Kžištofa Bižoa, a u produkciji Kulturne scene Male stvari iz Trebinja, premijerno će biti izvedena 18. februara i to u Narodnom pozorištu Republike Srpske Banja Luka.  


Tekst sa poljskog preveo je prof. dr Zoran Đerić, a režiju potpisuje Ivan Tomašević, doajen srpskog pozorišnog stvaralaštva, dok su akteri predstave Senad Milanović i Željko Milošević. 

Premijera će biti održana u ponedjeljak na sceni "Petar Kočić"  Narodnog pozorišta Republike Srpske sa početkom u 20 časova i 30 minuta.
Predstava je rađena u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske Banja Luka i u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Trebinje i teatrom FEDRA Bugojno.
"Dramu čini pet tematski i žanrovski različitih, ali u krajnjem sagledavanju "toksičnog", povezanih priča. To su priče koje snažnim crnohumornim, dramskim, pa i tragičkim akcentom zalaze i razotkrivaju suštinu današnjeg života kroz koji nas svakodnevni usvojeni „standardi“ nagrizaju kao hrđa, čineći da zaboravljamo bitnost i suštinu našeg ovozemaljskog kratkog bitisanja nesvjesno ili svjesno, svejedno je, gubeći osjećaj za dobro, ljubav, empatiju, požrtvovanje, za lijepo, za moralno... pretvarajući se u čovjeka koji ubrzano stremi ljušturi nagrađenoj  nepotrebnim i površnim užicima lišenoj duha i emocija", kaže Željko Milošević.

Priča obiluje obrtima, intrigantnim situacijama u kojima gledalac nalazi prostor za razmišljanje, ali i za smijeh, tugu i suštinsku zabrinutost nad sobom u vremenu u kome još uvijek udišemo vazduh i grijemo se toplinom sunca.

Predstavu je podržao i Grad Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: