Edukativna radionica za učenike sutra u Muzeju Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Edukativna radionica za učenike sutra u Muzeju Hercegovine

Izvor: herceg tv | Datum:15.02.2019.

U Muzeju Hercegovine u Trebinju sutra će se održati održati prva u nizu redovnih edukativnih radionica za djecu školskog uzrasta. 


Lijepe vijesti, simbolično, stići će nam iz jedine rekonstruisane Golubarske poštanske stanice u Bosni i Hercegovini, a koja se nalazi u okviru kompleksu Muzeja Hercegovine u Trebinju. Ova građevina, sudeći po planovima Kastela u Trebinju sa kraja 19. vijeka, ali i carskim uredbama Austrougarske monarhije, ukazuju na to da je već 1890. godine u Trebinju postojala Golubarska poštanska stanica - K. u. K. Brieftauben Station. 

Pored brojnih zanimljivosti koje će saznati o načinima na koje su naši preci slali pisma i poruke, kako su važne vijesti stizale do udaljenih krajeva, učesnici radionice pod nazivom „Golubarska pošta, stanica Trebinje“, imaće priliku i sami da prave pisma poput onih koja su raznosili golubovi pismonoše, da crtaju razglednice po motivima starog Trebinja, ali i da svoje znanje pokažu u brzopoteznom kvizu.
Radionica koju vode kustos MA Tamara Rajković, te Stanka Jokanović i Simo Radić, počinje u 11 časova. 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: