Hercegovački pjesnici Dučiću za rođendan | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Hercegovački pjesnici Dučiću za rođendan

Izvor: radio trebinje | Foto: herceg tv | Datum:15.02.2019.

U organizaciji Udruženja književnika RS – podružnica Trebinje, danas je u biblioteci trebinjske gimnazije priređen književni čas, a povodom 25 godina postojanja i rada Udruženja književnika, kao i dana rođenja pjesnika Jovana Dučića.

Književna riječ i ljepota pisanja, uprkos izazovima savremenog vremena – i dalje opstaje, kaže profesor srpskog jezika, pjesnikinja i prozni pisac Olgica Cice.

„Manje se čita, ali se ipak dosta piše. Mlade treba ohrabrivati i dati im šansu da se poetski iskažu“, kaže Olgica Cice.

Svoje stihove učenicima gimnazije, između ostalih, govorili su i pjesnici Nataša Stanić, Zdravka Babić, Sreten Vidaković, Milovan Rosić, Dobroslav Ćuk, Milan Ateljević, Šćepan Aleksić, Milenko Bukvić, Jovan Bratić, Miodrag Hrnjez – Ljumo i drugi.

Svečano književno veče i novo druženje sa pjesnicima trebinjske podružnice Udruženja književnika RS zakazano je za večeras – mjesto održavanja je Dučićeva sala u Muzeju Hercegovine, a početak je u 19 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: