Bileća: Nagrađeni najvjerniji čitaoci | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: Nagrađeni najvjerniji čitaoci

Izvor: Narodna biblioteka Bileća | Datum:21.02.2019.

U prostorijama Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ u Bileći večeras je održan književno-muzički program pod nazivom „Mi volimo knjigu“.

Ovom prilikom, kolektiv Biblioteke je nagradio najvrijednije čitaoce u 2018. godini u različitim uzrasnim kategorijama (predškolci, osnovci, srednjoškolci, penzioneri i ostali).

Diplomu simboličnog naslova „Mi volimo knjigu“ i prigodne nagrade (Monografija Bileće i knjige) dobili su: Lana Denda, Maksim Kolović, Mirjana Albijanić, Ljiljana Šekarić i Miloš Prodan.

Priznanja i poklone uručila je član Upravnog odbora Biblioteke Ivana Šarenac.

Čestitajući nagrađenim čitaocima, direktor Biblioteke Irena Dunđer, istakla je značaj ove akcije za popularizaciju knjige i ukupno djelovanje ove ustanove koja spada u red najstarijih institucija ove vrste u regionu jer obilježava 85 godina postojanja.

Biblioteka, kako je istakla Dunđerova, raspolaže sa oko 25.000 knjiga i ima oko 1.100 čitalaca.

U okviru večerašnjeg programa odabrane stihove domaćih i stranih pjesnika čitali su učenici Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“: Anđela Dželetović, Danijela Batinić i Milica Kuljić. Muzičkim akordima na gitari program je uljepšala Maja Batinić.

Bio je ovo još jedan u nizu susret ljubitelja i poštovalaca knjige i njenih najvrijednijih čitalaca i to baš na Međunarodni dan maternjeg jezika.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: