Trebinje: Promocija knjiga Snežane Radojičić | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje: Promocija knjiga Snežane Radojičić

Izvor: RTRS | Datum:03.03.2019.

U Trebinju su promovisane knjige "Nomad" i "Preko Himalaja i Gobija", autorke Snežane Radojičić, poznatije pod imenom "ciklo nomad".
 

Radojičićeva već osam godina biciklom obilazi svijet, a u svojim putopisima govori o životu na drumu i neobičnim predjelima i ljudima, koje je upoznala. Himalaji, Mongolija, Japan, Sjeverna Koreja, samo su neke od destinacija o kojima je govorila trebinjskoj publici.

Nakon 55.000 kilometra, 40 zemalja svijeta i skoro osam godina na točkovima, neobični svjetski putnik Snežana Radojičić, stigla je na jug Srspke.

U Trebinju je promovisala dvije knjige, svoja svjedočanstva o avanturi upoznavanja planete na biciklu. Himalaje je savladala na dvotočkašu, a posebno iskustvo je prolazak kroz pustinju Gobi, na granici između Mongolije i Kine.

Neobična avantura počela je prije osam godina kada je Snežana odlučila da kaže NE konvencionalnom životu i da putujući spozna slobodu. Na spisku zemalja koje je, ne samo proputovala, nego i upoznala su zemlje Evrope, Azije i Okeanije. I posjetu Trebinju pamtiće kao posebno iskustvo.

Za put oko svijeta na biciklu ne treba vam mnogo novca, uvjerava Snežana, ali treba mnogo spretnosti, informisanosti i hrabrosti. Shvatila je da je planeta Zemlja divno mjesto. Posebno iskustvo su Sjeverna Koreja, Mongolija, Kina, Turska, a najviše je fascinirao Japan. Iskustva sa tog putovanja još uvijek bilježi i nastoji da pretoči u knjigu- novi naslov u kolekciji avantura ciklo nomada.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: