Bileća: Veče s Brankicom Damjanović | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: Veče s Brankicom Damjanović

Izvor: Herceg TV | Datum:10.03.2019.

U organizaciji Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ u Bileći, sinoć je u velikoj dvorani Doma kulture „Jevto Dedijer“ održano književno veče popularne autorke Brankice Damjanović iz Beograda.

U gotovo dvosatnom programu večeri, Brankica je na specifičan način izlistala svoju životnu i stvaralačku biografiju.

Publika je sa velikim interesovanjem pratila njeno izlaganje, a Brankica je na sjajan i samo njoj svojstven način uspjela da svoju pozitivnu energiju i ljubav prenese punom auditorijumu.  

Brankica Damjanović je dugo godina uspješno radila kao novinar na RTS-u, a posljednjih godina posvećena je pisanju. Ime Brankice Damjanović zasjalo je na literarnom nebu prije četiri godine kada je iz štampe izašla njena knjiga kratkih priča „Dobro je“. Uslijedile su knjige „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rukopis moga brata“ i „Rekla mi je volim te“, ispunjene njenim životom, razumijevanjem, beskrajnom vjerom i ljubavlju, knjige koje se vole. Prva zbirka kratkih priča „Dobro je“ doživjela je više izdanja, a knjiga „Ne bih ovo mogla bez tebe“ nagrađena je priznanjem Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini.

Na kraju večeri Brankica se zahvalila publici na praćenju njenog stvaralaštva i izrazila želju za ponovnim susretom.  


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: