Mladi umjetnici izlagali u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Mladi umjetnici izlagali u Gacku

Datum:16.03.2015.
U Kulturno – sportskom centru u Gacku održana je 16. Izložba radova polaznika Centra Kembridž iz Nevesinja, Gacka, Bileće i Trebinja.

Likovnoj publici predstavljeno je oko 90 radova iz Hercegovine, a među njima našli su se i radovi mladih nevesinjskih slikara: Anđele Brenjo, Nemanje Terzića, Ivane Milanović, Irine Kulidžan, Marije Nastić, Dejana Okuke, Sergeja Pudara, Danijela Pudara, Maše Kolak, Dušana Ratkovića i Mateja Milovića.

Rezultati rada Škole slikanja u Nevesinju su prepoznatljivi. Profesor Dragan Batinić koji nesebično oblikuje mlade talente,  može biti ponosan na uspjehe svojih učenika i njihove radove. Prošle godine dva polaznika ove škole upisala su Akademiju likovnih umjetnosti.

Radovi polaznika škole slikanja Centra Kemridž posljednjih desetak godina ne prestaju da iznenađuju svojom ozbiljnošću, stvaralačkom raznovrsnošću i originalnim likovnim izrazom. Osim ličnog usavršavanja i predivnih djela mladi umjetnici daju jasan putokaz kulturi i umjetnosti u regionu.

 

Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: