Predstava KOFERI oduševila publiku | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Predstava KOFERI oduševila publiku

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:22.03.2019.

U okviru petih susreta evropskih gimnazija koji se održavaju u Trebinju, sinoć su trebinjski gimnazijalci odigrali predstavu „Koferi“ u prepunoj sali Kulturnog centra. Mješale su se suze i smijeh, a sve je bilo propraćeno aplauzima.

Jelena Mandrapa, korežiser i koordinator projekta nije krila oduševljenje zbog uspjeha koje je ove noći doživjela predstava.

Nismo očekivali da će ovako biti prihvaćena, nismo ni znali kada ćemo je odigrati i evo sve se lijepo poklopilo sa susretima gimnazija. To je bio izazov više, intezivno smo radili zadnja dva mjeseca. Djeca su bila toliko predana poslu da su i vikende odvajali za rad u školi i Kulturnom centru“, priča nam Jelena i dodaje da je sve zasnovano na njihovim ispovjednim formama, a tema se sama po sebi nametnula kao veoma primamljiva.

To je jedna od najaktuelnijih tema u regionu. Sve što ste mogli da čujete i vidite jesu njihove ispovjedne forme i mi smo tu samo bili jedna vrsta njihovih koordinatora koji su na neki način uklopili njihove priče i finansirali sve“, objašnjava ona.

Kako ističe Mandrapa, ali i kako pokazuju aplauzi i reakcije publike, učenici su se odlično snašli.

Prava poenta se nalazi na kraju predstave i govori o tome da mladi ipak žele da ostanu ovdje“, zaključuje ona.

Za Igora Svrdlina, reditelja predstave ovo je ispričana aktuelna priča.

Njih tridesetak gimnazijalaca su priču dobro „nafilovali“ jako dobro svojim ispovjestima. I ja koji sam radio sa njima i bio na probama, večeras sam zaplakao. Svega se skupilo i stvarno sam ponosan na ovu omladinu. Treba reći da je od njih 30, samo jedno imalo susret sa daskama koje život znače i jedan učenik na filmu. Znači, ovo im je skoro svima prvi put i uspjeli su da nas raspamete koliko su bili dobri“, uzbuđeno nam priča Svrdlin i ističe da se već večeras pričalo o tome da će predstava gostovati u Banja Luci i Sarajevu.

Nadam se zbog djece, poslije ovolikog truda da će se predstava odigrati u svim krajevima“, zaključuje Igor.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: