U šta gledah jadna li sam? | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U šta gledah jadna li sam?

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:31.08.2015.

Šta je to u današnje vrijeme presudno da bi bračna zajednica opstala, ljubav ili novac velika je dilema. Odgovor na to pitanje sinoć su dobili bilećani gledajući predstavu, U šta gledah jadna li sam, koju su izveli glimci Zavičajnog kluba Osvit : Slobodan Janjić, Marija Parežanin, Srđan Komnenić i Dragana Miskin. Adaptaciju teksta scenario i režiju potpisuju Aleksandra Dželetović i Miodrag Hrnjez Ljumo.

Papučar Todor i razmažena Simana s jedne strane i flegman Joksim i bogatašica Marija sa druge dva su bračna para koje prate zgode i nezgode u ovom savremenom dobu. Simana dobija ljubav ali prblem je što Todor ne može ispuniti njene materijalne prohtjeve, a Marija novca ima ali joj fali ljubav koju joj ne pruža njen treći muž Joksim. „U šta gledah jadna li sam“ rečenica je koju izgovarajaraju današnje žene kada naiđu na prvi problem.

I za ovu predstavu je zaslužan čovjek koji još uvijek održava kulturnu Bilećku scenu, Miodrag Hrnjez Ljumo. Hrnjez nije krivo oduševljenje pred premijeru svog novog djela, i rekao nam da je od 11 osvitovih predstava ova najbolja. „Izuzetno duhovito i šarmantno, glumci su ubjedljivo najbolje izveli ovu predstavu. Do sada smo radili 11 predstava, ovo je što se tiče glume ubjedljivu ubjedljivo najjača predstava“, rekao je Hrnjaz za Herceg TV.
I u predstavu "U šta gledah jadna li sam" sav trud su uložili samo članovi ZK Osvit, podrška je i ovoga puta izostala.

„Pozorište je prilično skup sport, treba tu puno ulaganja a u nas ne ulaže puno niko. To ova djeca rade na mišiće, rade na entuzijazam, zahvujući tome mi i opstajemo“ naglašava Hrnjez.

Komediju "U šta gledah jadna li sam" četvoro glumaca intezivno je pripremalo oko dva mjeseca. Kažu nije teško, jer oni nisu samo kolege već i prijatelji. „Mi smo prijatelji od malih nogu, stalno smo zajedno a ovo shvatamo kao posao ali to nam je i zanimacija i hobi i nešto u čemu uživamo“, kaže Srđan Komnenić koji u predstavi glumi flegmana Joksima.

„Miodrag Hrnjez Ljumo je zaslužan sa sve ovo što ste vidjeli večeras a mi smo mu na tome zahvalni, on ulaže sav trud a uz pomoć naše volje i želje zajedno uspjevamo“, kaže Marija Parežanin koja igra Simanu.

Za svjetlosne efekte u predstavi zaslužan je Zoran Samardžić. A adaptaciju teksta, scenario i režiju potpisuju Aleksandra Dželetović i Miodrag Hrnjez Ljumo. Interesovanje Bilećana za predstavu je bilo veliko, pa se u sali bilećkog doma kulture tražila stolica više. Zbog velikog interesovanja repriza premijere predstave "U šta gledah jadna li sam" zakazana je opet za utorak 1. septembra u 20 časova.


Bojan Nosović


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: