IZ ALBUMA FOTOGRAFIJE IZ SRCA DEDOVE I PRADEDOVE: Učestvujte i Vi u stvaranju Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

IZ ALBUMA FOTOGRAFIJE IZ SRCA DEDOVE I PRADEDOVE: Učestvujte i Vi u stvaranju Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata

Izvor: Iskra | Datum:31.08.2015.

Logo Album secanja

Savez potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920. sa blagoslovom  patrijarha Irineja, u cilju obeležavanja 100 godina Prvog svetskog rata, uputio je ovih dana pozviv svim građanima Srbije i Srbima u regionu i dijaspori da učestvuju u stvaranju jedinstvenog albuma sećanja na naše potomke iz Prvog svetskog rata.

Patrijarh

– Oživimo sećanja, osvežimo pamćenje, pomozimo istoriji. Učinite vidljivim duh i delo vaših slavnih predaka, učesnika Prvog svetskog rata. Učestvujte u stvaranju Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata. Ukoliko posedujete fotografije, autobiografske spise, dnevnike, pisma vojnika,razglednice i druga dokumenta od istorijskog značaja kao svedočanstva događaja iz perioda Prvog svetskog rata  skenirana dokumenta dostavite na web adresu:

slavnim-precima.srb

slavnimprecima.rs

Postanite svedoci vekova slavne prošlosti naših predaka. Izvucite iz albuma fotografije svojih predaka, iz fijoka spomenice i dnevnike, iz srca  dedove i pradedove, i učinite ih  vidljivim tvorcima naše istorije.

Blagoslov Patrijarha Moskovskog i cele Rusije

Istorija nas obavezuje i poziva  da sačuvamo uspomene i sećanja na velike godine srpskog naroda 1914-1918. i ulogu svakog pojedinca u njemu, negujući ljubav, humanost, čast, rad, stvaralaštvo i opšte dobro kao ličnu odgovornost za budućnost naših potomaka – stoji u pozivu Saveza potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: