Ovacije za 'Kofere' – prikupljeno preko 720 KM | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Ovacije za 'Kofere' – prikupljeno preko 720 KM

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:05.04.2019.

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje sinoć je odigrana prva repriza komada „Koferi“ u izvođenju dramske grupe Gimnazije „Jovan Dučić“ i u režiji Igora Svrdlina.

Predstava o bolnom pitanju naše svakodnevice – odlasku mladih sa naših prostora naišla je na odličan prijem publike i ovog puta, nakon uspješne premijere koja je igrana 21. marta.

Sav prihod od prodatih ulaznica – 723, 80 KM bio je prvobitno namijenjen liječenju naše 12-togodišnje sugrađanke Marine Vujović.

Kada nam je Marinina mama Dubravka rekla da je novac za liječenje već prikupljen u prethodnim humanitarnim akcijama, odlučili smo da prihod od ulaznica damo našim gimnazijacima koji nisu u mogućnosti da finansiraju odlazak na ekskurziju“, kaže za Radio Trebinje Igor Svrdlin, reditelj komada.

On ističe da je 35 talentovanih srednjoškolaca, čije ispovijesti čine osnov komada, sinoć još kvalitetnije odigralo svoje uloge i da se raduju predstojećim gostovanjima.

Presrećni smo što je oba puta sala bila puna, publika je očigledno zadovoljna, djeca su sinoć još bolje igrala. Pred nama su nova igranja na festivalima srednjoškolskog dramskog stvaralaštva – 15. aprila smo u Živinicama, a 25. aprila nastupamo u Konjicu. Naša predstava konkurisala je i za Teatarski festival „FEDRA“ u Konjicu, bila bi nam čast da tamo igramo. Dobili smo pozive i za igranja u Sarajevu, Banjaluci i još nekim gradovima u BiH", kaže zadovoljni Svrdlin.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: