Bileća: Promocija Memoara Karla Maldena (Mladena Sekulovića) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: Promocija Memoara Karla Maldena (Mladena Sekulovića)

Izvor: HERCEG TV/Narodna biblioteka Bileća | Datum:06.04.2019.

U Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći sinoć je održano predstavljanje knjige Memoari: „Kako sam uspeo“, američkog glumca srpskog porijekla Karla Maldena (Mladena Sekulovića).

U programu predstavljanja knjige učestvovali su Dan Tana (Dobrivoje Tanasilović), poluvjekovni prijatelj Karla Maldena, Aleksandar Vlajković, urednik izdanja memoara na srpskom jeziku, direktor Biblioteke Irena Dunđer, te Miodrag Dunđerović, predsjednik Zavičajnog kluba Bilećana u Srbiji sa sjedištem u Beogradu.

Direktor Biblioteke Irena Dunđer istakla je da Memoari Karla Maldena zaslužuju posebnu pažnju jer je riječ o velikom glumcu srpkog porijekla, proslavljenom u zlatnom dobu Holivuda, koji je uvijek bio ponosan na zavičaj svoga oca i svoje korijene.

Priređivač izdanja Memoara na srpskom jeziku Aleksandar Vlajković naglasio je da je Karl Malden svoje memoare napisao zajedno sa svojom kćerkom Karlom i da je prvi put na engleskom jeziku ova knjiga objavljena 1997. godine. Posebna poslastica za publiku bila su prisjećanja Dan Tane na njegovo poluvjekovno druženje sa velikanom svjetskog filma Karlom Maldenom.

Predsjednik udruženja Bilećana u Srbiji podsjetio je publiku na aktivnosti ovog Udruženja na očuvanju sjećanja na našeg oskarovca.

Odabrane stranice iz Memoara slavnog holivudskog glumca, porijeklom iz Bileće, čitale su učenice Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ u Bileći: Anđela Dželetović, Danijela Batinić i Milica Kuljić. Tokom programa prikazani su i kraći inserti iz video zapisa o životu i radu Karla Maldena. Program večeri uljepšali su izvođenjem prigodnih kompozicija Božidar Bobo Vučur i Marija Ninković.

Organizatori predstavljanja knjige su Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ Bileća i Zavičajni klub Bilećana u Srbiji.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: